Friday, June 10, 2016

DIY Natural After Bite Healing Salve

DIY Natural After Bite Healing Salve
Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και μαζί με αυτό, ήρθαν και τα ανεπιθύμητα κουνούπια. Τα τσιμπήματα, ο κνησμός και η φαγούρα είναι αναπόφευκτα, ακόμα κι αν έχουμε ψεκαστεί ή πασαλειφτεί ολόκληροι με αντικουνουπικές λοσιόν, γι’ αυτό και η σημερινή ανάρτηση, αφορά ένα βάλσαμο το οποίο σκοπό έχει να ανακουφίσει το δέρμα μας και να το προστατέψει από τυχόν μολύνσεις. Το προϊόν αυτό, απευθύνεται σε ενήλικες. Αν ενδιαφέρεστε για προϊόν που αφορά εγκύους, παιδιά ή άλλες ευπαθείς ομάδες, επικοινωνείτε μαζί μου για να αναπροσαρμόσουμε τη συνταγή, στέλνοντας μήνυμα, εδώ.

Υλικά:
9 γρ. μελισσοκέρι
1 γρ. βιταμίνη Ε
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
  • Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, φροντίζουμε να έχουμε αποστειρώσει τον πάγκο εργασίας, τα εργαλεία, τα σκεύη και τα βάζα μας.
  • Σε ένα ποτήρι ζέσεως ρίσχνουμε το βούτυρο καριτέ, το λάδι καρύδας, το βαλσαμέλαιο, το λάδι καλέντουλας, το μελισσοκέρι και το τοποθετούμε σε bain marie με σιγανή φωτιά.
  • Σε άλλο ποτήρι ζέσεως ρίχνουμε το λάδι κάνναβης (hemp seed oil), το τζελ αλόης και την αλλαντοΐνη. Αυτά τα υλικά δεν τα ζεσταίνουμε, απλώς τα ανακατεύουμε καλά με ένα μιξεράκι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Όταν λιώσουν τα υλικά που βάλαμε στο bain marie, τα αποσύρρουμε από τη φωτιά και τα ανακατεύουμε λίγο με το μιξεράκι. Προσθέτουμε τα συστατικά που είχαμε αφήσει στην άκρη, δηλαδή το λάδι κάνναβης, το τζελ αλόης και την αλλαντοΐνη. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη βιταμίνη Ε και ανακατεύουμε ξανά. 
  • Μόλις κρυώσει, το μείγμα μας θα έχει πάρει τη μορφή αλοιφής. Προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το βάλσαμο σε βάζο και δεν κλείνουμε με καπάκι αν δεν βεβαιωθούμε πρώτα ότι έχει κρυώσει εντελώς.
  • Μπορεί η διαδικασία να θυμίζει σε πολλά την κεραλοιφή, όμως η μικρή ποσότητα από το μελισσοκέρι μας δίνει ένα πιο εύπλαστο προϊόν. Θα μπορούσα να ρίξω μεγαλύτερη ποσότητα, δεν το έκανα όμως, γιατί βρίσκω πως αυτή η συνταγή είναι πιο εφαρμόσιμη στο δέρμα, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα. Εσείς, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω μελισσοκέρι (προτείνω μέχρι 15 γραμμάρια).
  • Ο συνδυασμός των υλικών της συνταγής μας δίνει ένα βάλσαμο το οποίο σταματά τον κνησμό και τη φαγούρα μέσα σε μερικά λεπτά, προστατεύει το δέρμα από τσιμπήματα μολυσμένων κουνουπιών, εμποδίζει το πρήξιμο, απομακρύνει ερεθισμούς και κοκκινίλες.
  • Η συνέργεια των αιθέριων ελαίων προσφέρει αντιβακτηριακή και αντισηπτική δράση και το κυριότερο, προσδίδει στο δέρμα μια μυρωδιά η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά και απωθητικά για τα κουνούπια. Αν σας τσιμπήσει δηλαδή κουνούπι και εφαρμόσετε το βάλσαμο στο δέρμα, μετά δεν μπορεί να σας ξανατσιμπήσει. Έξυπνο?
  • Δεν χρειάζεται να απλώσετε μεγάλη ποσότητα πάνω στο ερεθισμένο δέρμα, το βάλσαμο αυτό είναι αρκετά δραστικό και ενεργεί άμεσα.
  • Eίναι κατάλληλο για τσιμπήματα κουνουπιών αλλά και άλλων εντόμων, διαθέτει αναπλαστικές ιδιότητες, ενυδατώνει τα σκασμένα χέρια, μαλακώνει και περιποιείται φτέρνες, αγκώνες και γόνατα, καταπραΰνει θερμικά και ηλιακά εγκαύματα, αποτελεί ιδανικό αντισηπτικό για πληγές, εκδορές και γρατζουνιές, καταπολεμά την ξηροδερμία, αντιμετωπίζει ακόμα και τον επιχείλιο έρπη ενώ μπορεί να φορεθεί και στο πρόσωπο για νυκτερινή ενυδάτωση αλλά και να εφαρμοστεί ως body butter.
Stella Crown©
Κράτα τοΚράτα το