Thursday, June 2, 2016

DIY Natural Stretch Mark Prevention Salve for Pregnancy

DIY Natural Stretch Mark Prevention Salve for Pregnancy
Η σημερινή ανάρτηση αφορά ένα βάλσαμο πλούσιο κι ενυδατικό, το οποίο προλαμβάνει την εμφάνιση των ραγάδων κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το πρόβλημα με τις ραγάδες είναι πως όταν εμφανιστούν, δύσκολα εξαφανίζονται, για την ακρίβεια δεν εξαφανίζονται εντελώς, απλά καταφέρνουμε να απαλύνουμε την όψη τους, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της κύησης. Και λέω, κατά τη διάρκεια της κύησης, διότι στην περίπτωση αυτή, είμαστε λίγο έως πολύ περιορισμένοι στη χρήση δραστικών συστατικών. Προτίμησα αυτή τη φορά, να φτιάξω ένα άνυδρο προϊόν, έτσι ώστε να είναι άμεση η αποτελεσματικότητα των ελαίων πάνω στην επιδερμίδα και με αυτόν τον τρόπο να διατηρούμε το δέρμα ενυδατωμένο συνεχώς πριν προλάβει να αφυδατωθεί και τελικά να “σπάσει”. Για να το επιτύχουμε όμως αυτό, δεν αρκεί η χρήση μιας “μαγικής κρέμας”, εξίσου σημαντικά για την πρόληψη των ραγάδων είναι η σωστή διατροφή, η εσωτερική ενυδάτωση μέσω του νερού, η σωματική άσκηση και τέλος, πρέπει να αποφεύγεται στο μέγιστο βαθμό η έκθεση στον ήλιο (όσον αφορά τον ήλιο, είναι βλαβερός ούτως ή άλλως, είτε είσαι έγκυος είτε όχι).
Η συνταγή είναι κατάλληλη για εγκύους οι οποίες έχουν ολοκληρώσει το πρώτο τρίμηνο κύησης. Όσες δεν έχουν ολοκληρώσει τους πρώτους 3 μήνες εγκυμοσύνης, θα χρησιμοποιήσουν αυτή την αλοιφή, χωρίς όμως τα αιθέρια έλαια.

Υλικά:
17 γρ. καστορέλαιο
15 γρ. λάδι jojoba
10 γρ. λάδι argan
10 γρ. βούτυρο mango
7 γρ. αμυγδαλέλαιο
3 γρ. rose hip oil
7 γρ. μελισσοκέρι
15 γρ. φυτική γλυκερίνη
1 γρ. βιταμίνη Ε
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού
2 σταγόνες αιθέριο ylang ylang
  • Φροντίζουμε όλα μας τα εργαλεία, τα σκεύη και τα βάζα να είναι αποστειρωμένα από την αρχή.
  • Σε ένα ποτήρι ζέσεως ρίχνουμε το καστορέλαιο, το λάδι jojoba, το λάδι argan, το βούτυρο mango, το αμυγδαλέλαιο, το μελισσοκέρι και τοποθετούμε σε bain marie με σιγανή φωτιά.
  • Σε άλλο ποτήρι ζέσεως ρίχνουμε το rose hip oil και τη φυτική γλυκερίνη. Αυτά τα υλικά δεν τα ζεσταίνουμε, απλώς τα ανακατέυουμε με το μιξεράκι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Όταν λιώσουν τα υλικά που βάλαμε στο bain marie, τα αποσύρρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα συστατικά που είχαμε αφήσει στην άκρη, δηλαδή, το rose hip oil και τη φυτική γλυκερίνη. Ανακατέυουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τη βιταμίνη Ε και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις κρυώσει θα έχει πάρει τη μορφή αλοιφής. 
  • Προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια, ανακατεύουμε ξανά και μεταφέρουμε την αλοιφή μας σε βάζο. Δεν κλείνουμε το καπάκι μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει κρυώσει εντελώς.
  • Το καστορέλαιο είναι ένα από τα πιο ιδανικά φυσικά προϊόντα για τις εγκύους. Ενυδατώνει το δέρμα, διατηρεί τη φυσική υγρασία του ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτούσιο.
  • Το λάδι jojoba προσομοιάζει στη σύσταση της ανθρώπινης επιδερμίδας, απορροφάται άμεσα και γρήγορα, ενυδατώνει σε βάθος, θρέφει και τονώνει την ελαστικότητα του δέρματος.
  • Το λάδι argan διατηρεί την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας και διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου.
  • Το βούτυρο mango είναι αποτελείται κατά 80% από λιπαρά οξέα, γεγονός που το καθιστά ένα απόλυτα φυσικό κι ενυδατικό προϊόν, ιδανικό για την ταλαιπωρημένη και ξηρή επιδερμίδα της εγκύου.
  • Το αμυγδαλέλαιο είναι καταπραϋντικό και αντιφλεγμονώδες, αντιμετωπίζει την ξηρότητα του δέρματος, διατηρώντας την επιδερμίδα λεία, ελαστική και λαμπερή.
  • Το rose hip oil επουλώνει τους ιστούς της επιδερμίδας, αναπλάθει τα κύτταρα και αποτελεί για εμένα το νουμερο 1 ισχυρό φυσικό συστατικό που προλαμβάνει τις ραγάδες.
  • Η φυτική γλυκερίνη που χρησιμοποιώ αποτελεί προϊόν της καρύδας και λειτουργεί ως μαλακτικό του δέρματος.
  • Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι επουλωτικό, το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού συμβάλει στην παραγωγή κολλαγόνου ενώ το αιθέριο έλαιο ylang ylang, ο ανθός των ανθέων, μαλακώνει την επιδερμίδα και αναπλάθει τα κύτταρα. Τα αιθέρια έλαια που επέλεξα είναι κατάλληλα για εγκύους οι οποίες έχουν ολοκληρώσει το πρώτο τρίμηνο κύησης. Εάν δεν έχετε κλείσει το πρώτο τρίμηνο, δεν θα τα χρησιμοποιήσετε.
  • Η αλοιφή αυτή χρησιμοποιείται τόσο στην περιοχή της κοιλιάς όσο και στο υπόλοιπο σώμα.
Stella Crown©