Monday, May 30, 2016

DIY Natural Body Butter for Pregnancy- regenerate, moisturize, restore!

Natural Body Butter for Pregnancy
Ο ενθουσιασμός και η λάμψη της εγκυμοσύνης, πολλές φορές φέρνουν μαζί τους και ανεπιθύμητους επισκέπτες, όπως είναι η ξηρότητα, η αίσθηση “τραβήγματος” στο δέρμα και οι ραγάδες. Υπάρχουν προϊόντα στην αγορά τα οποία υποτίθεται πως προλαμβάνουν τα προαναφερόμενα, όμως, τα περισσότερα από αυτά, περιέχουν parabens καθώς και πλήθος άλλων χημικών συστατικών τα οποία δεν έχουν καμία δουλειά με εγκύους και μωρά. Έρευνες έχουν αποδείξει πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα έμβρυα είναι εκτεθειμένα σε 300 τοξικές χημικές ουσίες τουλάχιστον (!!!) κι εδώ είναι το σημείο όπου η μέλλουσα μαμά πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, δημιουργώντας φυσικά σκευάσματα, θρεπτικά και ενυδατικά για την ίδια, τα οποία είναι μελετημένα έτσι ώστε σε καμία περίπτωση δεν θα βλάψουν το μωρό της. 
Ετοίμασα λοιπόν, ένα βούτυρο σώματος για τις μέλλουσες μαμάδες το οποίο εφαρμόζεται και στην κοιλιά αλλά και στο υπόλοιπο σώμα. Είναι πλούσιο, ενυδατικό και θρεπτικό, προστατεύει το δέρμα, καταπολεμά την ξηρότητα και το “τράβηγμα” ενώ προλαμβάνει στο μέγιστο βαθμό τις ανεπιθύμητες ραγάδες. Θα πρέπει εδώ να αναφέρω, πως ένα βούτυρο ή μια κρέμα δεν είναι από μόνα τους αρκετά για να βοηθήσετε το σώμα σας. Είναι σημαντικό η έγκυος να προσέχει τη διατροφή της και να μην εκτίθεται στον ήλιο προκειμένου να αποφύγει την εμφάνιση ραγάδων. Το γεγονός της εγκυμοσύνης είναι ό, τι πιο χαρμόσυνο, ωστόσο εάν θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας σε καλή κατάσταση, μην τρώτε σαν να μην υπάρχει αύριο :) 
Η συνταγή που δίνω σήμερα είναι δοκιμασμένη και προσεκτικά ελεγμένη για εγκύους που έχουν ολοκληρώσει το πρώτο τρίμηνο κύησης. Όσες δεν έχετε κλείσει 3 μήνες εγκυμοσύνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο βούτυρο, χωρίς όμως τα αιθέρια έλαια.

Λιπαρή Φάση:
15 γρ. βούτυρο καριτέ
15 γρ. βούτυρο κακάο
10 γρ. αμυγδαλέλαιο
10 γρ. λάδι καρύδας
2,5 γρ. καστορέλαιο
10 γρ. γαλακτωματοποιητής
2,5 γρ. μελισσοκέρι

Υδατική Φάση:
60 γρ. μεταλλικό νερό
5 γρ. φυτική γλυκερίνη

Πρόσθετα:
1 γρ. βιταμίνη Ε
1 γρ. φυσικό συντηρητικό (όχι δεντρολίβανο)

Αιθέρια Έλαια (μόνο αν έχετε ολοκληρώσει το πρώτο τρίμηνο κύησης):
12 σταγόνες λεβάντα
12 σταγόνες ρωμαϊκό χαμομήλι
  • Ακουλουθούμε τη διαδικασία παρασκευής καλλυντικής κρέμας, η οποία βρίσκεται εδώ.
  • Το βούτυρο καριτέ είναι κατάλληλο για εγκύους και νέες μητέρες καθώς αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, διεισδύει σε βάθος, προστατεύει το δέρμα από τον σχηματισμό ραγάδων και καταπολεμά τη χαλάρωση.
  • Το βούτυρο κακάο συνίσταται σε εγκύους αφού είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα για την αντιμετώπιση ραγάδων και άλλων σημαδιών. Διατηρεί την επιδερμίδα σφιχτή κι ελαστική.
  • Το αμυγδαλέλαιο είναι καταπραϋντικό και αντιφλεγμονώδες, αντιμετωπίζει την ξηρότητα της επιδερμίδας και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος διατηρώντας την επιδερμιδα λεία, ελαστική και λαμπερή.
  • Το λάδι καρύδας είναι ευεργετικό τόσο για την μητέρα όσο και για το έμβρυο καθώς περιέχει λαυρικό οξύ σε μεγάλες ποσότητες. Τονώνει και θρέφει την επιδερμίδα της μαμάς ενώ παράλληλα προάγει την υγεία του εμβρύου.
  • Το καστορέλαιο είναι επίσης ένα από τα πιο ιδανικά προϊόντα για τις εγκύους. Ενυδατώνει το δέρμα, διατηρεί τη φυσική υγρασία του ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτούσιο. 
  • Η φυτική γλυκερίνη που χρησιμοποιώ είναι παράγωγο της καρύδας και λειτουργεί ως μαλακτικό της επιδερμίδας.
  • Τα αιθέρια έλαια που επέλεξα είναι κατάλληλα για εγκύους οι οποίες, ξαναλέω, έχουν ολοκληρώσει το πρώτο τρίμηνο κύησης. Εάν δεν έχετε κλείσει το πρώτο τρίμηνο, δεν θα τα χρησιμοποιήσετε.
  • Το βούτυρο σώματος που φτιάξαμε εφαρμόζεται τόσο στην περιοχή της κοιλιάς όσο και στο υπόλοιπο σώμα!
Stella Crown©