Monday, September 19, 2016

diy deeply hydrating pink clay facial mask for mature, dry & sensitive skin

ενυδατική & καθαριστική μάσκα προσώπου με ροζ άργιλο για ώριμες, ξηρές & ευαίσθητες επιδερμίδες
diy cleansing pink clay facial mask for mature, dry & sensitive skin types
Όπως αναφέραμε ξανά εδώ σχετικά πρόσφατα, οι θεραπευτικές κι ευεργετικές ιδιότητες των αργίλων είναι γνωστές από τους πολλούς πολιτισμούς της αρχαιότητας. Η ροζ άργιλος με την οποία ασχολήθηκα σήμερα, είναι συνδυασμός λευκής και κόκκινης αργίλου, πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και ιδανική για τη φροντίδα της ώριμης ή ξηρής ή ευαίσθητης & ερεθισμένης επιδερμίδας. Αναζωογονεί & τονώνει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα ενώ παράλληλα αποκαθιστά το φυσιολογικό ph. Επειδή είναι ιδιαίτερα δραστική, για να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες, θα εφαρμόσουμε αυτή τη μάσκα σε βραδυνή ώρα, πριν τον ύπνο, έτσι ώστε την επόμενη μέρα η επιδερμίδα να έχει προλάβει να αποθεραπευτεί.

υλικά:
15 γρ. ανθόνερο αλόης
14 γρ. ροδόνερο Κοζάνης
4 γρ. βιολογικό μέλι καστανιάς
3 γρ. έλαιο καλέντουλας
2 γρ. έλαιο κερασιού
2 γρ. βιταμίνη Ε
1 γρ. πρωτεΐνη σιταριού
0,5 γρ. φυσικό συντηρητικό
6 στ. αιθέριο έλαιο γιασεμιού
3 στ. αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου
1 στ. αιθέριο έλαιο ylang ylang 
  • Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία παρασκευής, φροντίζουμε να έχουμε αποστειρώσει εργαλεία, συσκευασίες κι επιφάνεια εργασίας.
  • Σε ένα ποτήρι ζέσεως ρίχνουμε τα ανθόνερα και προσθέτουμε την άργιλο σιγά σιγά ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα αναδευτηράκι χειρός (έχουμε φροντίσει να ζυγίσουμε μόνη της την άργιλο νωρίτερα), μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής πάστα. Προσθέτουμε περισσότερη άργιλο ή περισσότερο νερό αν χρειαστεί.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Η μάσκα είναι έτοιμη.
  • Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα μάσκας σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για περίπου 20 λεπτά κι ύστερα την αφαιρούμε με χλιαρό νερό. Εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα.
  • Το ανθόνερο αλόης είναι ενυδατικό, μαλακτικό & αντιφλεγμονώδες ενώ το ροδόνερο Κοζάνης είναι αντιγηραντικό, ηρεμεί από τους ερεθισμούς κι αποκαθιστά το φυσιολογικό ph της επιδερμίδας.
  • Το μέλι καστανιάς παράγεται από το νέκταρ και τις μελιτώδεις εκκρίσεις της καστανιάς. Είναι πολύ πλούσιο σε ιχνοστοιχεία & αντιοξειδωτικά, προστατεύει από μολύνσεις, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, θεραπεύει και ενδυναμώνει την ερεθισμένη επιδερμίδα διατηρώντας τη ανανεωμένη και ενυδατωμένη.
  • Το έλαιο καλέντουλας καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμακι ενυδατώνει άμεσα την ξηρή & ώριμη επιδερμίδα.
  • Το έλαιο κερασιού είναι πλούσιο σε ολεϊκά και λινολεϊκά οξέα, βιταμίνες Α και Ε, τονώνει την ελαστικότητα του δέρματος και απορροφάται άμεσα.
  • Η πρωτεΐνη σιταριού μαλακώνει και θρέφει σε βάθος.
  • Το αιθέριο έλαιο γιασεμιού ενυδατώνει το ξηρό δέρμα και μειώνει τις ρυτίδες, το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου καθαρίζει και φρεσκάρει το ευαίσθητο δέρμα με ήπιο τρόπο ενώ το αιθέριο έλαιο ylang ylang είναι ηρεμιστικό, εξισορροπιστικό και αντιγηραντικό.
Stella Crown©