Saturday, September 10, 2016

diy balancing green clay facial mask for acne-prone & oily skin types

εξισορροπιστική κι αποτοξινωτική μάσκα προσώπου με πράσινη άργιλο για λιπαρές & ακνεϊκές επιδερμίδες ~60γρ.
#diy balancing green clay facial mask for acne-prone & oily skin types
Η ιστορία της πιο διάσημης καλλυντικής αργίλου ξεκινάει απο το πολύ μακρινό παρελθόν και χρησιμοποιήθηκε από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς παγκοσμίως για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Πρόκειται για την πράσινη άργιλο, η οποία είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και φυτικά συστατικά και θεωρείται ιδανική για την αποτοξίνωση του δέρματος. Αποβάλλει ρύπους, τοξίνες και νεκρά κύτταρα, συσφίγγει την επιδερμίδα, ενώ ρυθμίζει αποτελεσματικά την έκκριση σμήγματος, γι’ αυτό και είναι κατάλληλη για το λιπαρό και ακνεϊκό δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου από τις μεικτές επιδερμίδες, ενώ άτομα με ξηρή επιδερμίδα πρέπει να περιορίζουν τη χρήση της στη 1 φορά την εβδομάδα αφού η πράσινη άργιλος έχει την τάση να απορροφά την υγρασία του δέρματος. Η πράσινη άργιλος δεν ενδείκνυται για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. 
Είναι βασικό, να αποτοξινώνεται η επιδερμίδα μία- δύο φορές την εβδομάδα, διαφορετικά δεν αποδίδουν στο μέγιστο τα άλλα καλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο, όταν οι πόροι είναι φραγμένοι από ρύπους για παράδειγμα.

υλικά:
15 γρ. ανθόνερο κίστου (cistus ladaniferus/ rockrose flower water)
11 γρ. ανθόνερο χαμομηλιού
22 γρ. πράσινη άργιλος
4 γρ. τζελ αλόης
3 γρ. έλαιο κάνναβης
3 γρ. έλαιο jojoba
2 γρ. βιταμίνη Ε
0,5 γρ. βιταμίνη Α
0,5 γρ. φυσικό συντηρητικό
6 στ. αιθέριο έλαιο χαμομηλιού
4 στ. αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία παρασκευής, φροντίζουμε να έχουμε αποστειρώσει εργαλεία, συσκευασίες κι επιφάνεια εργασίας.
  • Σε ένα ποτήρι ζέσεως ρίχνουμε τα ανθόνερα και προσθέτουμε την άργιλο σιγά σιγά ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα αναδευτηράκι χειρός (έχουμε φροντίσει να ζυγίσουμε μόνη της την άργιλο νωρίτερα), μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής πάστα. 
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατέυουμε πάρα πολύ καλά. Η μάσκα είναι έτοιμη.
  • Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα μάσκας σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήνουμε να δράσει για περίπου 20 λεπτά κι ύστερα πλενόμαστε με χλιαρό νερό. Εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα.
  • Το ανθόνερο κίστου (cistus ladaniferus/ rockrose flower water) είναι στυπτικό, συσφίγγει τους πόρους, καθαρίζει κι αναπλάθει την επιδερμίδα, το ανθόνερο χαμομηλιού είναι καταπραϋντικό κι αντιφλεγμονώδες, ενώ το τζελ αλόης μαλακώνει κι ενυδατώνει σε βάθος.
  • Το έλαιο κάνναβης είναι αντιφλεγμονώδες κι εξισορροπιστικό, απορροφάται άμεσα κι ενυδατώνει όλες τις στοιβάδες του δέρματος.
  • Το έλαιο jojoba είναι από τα καταλληλότερα έλαια αντιμετώπισης της λιπαρότητας και την ακμής καθώς προσομοιάζει στο ανθρώπινο σμήγμα, θρέφει, ενυδατώνει και τονώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
  • Η βιταμίνη Ε αποτελεί βόμβα αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων ενώ η βιταμίνη Α απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος.
  • Το αιθέριο έλαιο χαμομηλιού είναι αντιφλογιστικό κι επουλωτικό ενώ το αιθέριο έλαιο λεβαντας είναι αντισηπτικό και αντιμικροβιακό.
Stella Crown©
Κράτα τοΚράτα τοΚράτα τοΚράτα το