Friday, July 15, 2016

DIY Natural All- Over Body Mist for Ladies

DIY Natural All- Over Body Mist
Αφού καλύψαμε τα boys τα παραπονούμενα, επιστρέφω again σε εμάς τα κοριτσόπουλα, γιατί πολύ το ζηλέψαμε το body mist και το θέλουμε άμεσα! Όπως έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτηση, τα body mists σαρώνουν τον τελευταίο καιρό γιατί μπορείς να ψεκάζεσαι με το αγαπημένο σου άρωμα χωρίς να ενοχλείς τον περίγυρό σου και χωρίς να φοβάσαι την εμφάνιση πανάδων αν το χρησιμοποιήσεις στην παραλία. Πρόκειται για αρώματα χωρίς αλκοόλ, έχουν ελαφριά μυρωδιά και το κυριότερο έχουν την ιδιότητα να δροσίζουν το σώμα μας από τη ζέστη.
Όπως και χθες, θα δώσω δύο συνταγές, η μία είναι με άρωμα καλλυντικού και η άλλη με αιθέρια έλαια, έτσι, για να καλύπτουμε όλα τα γούστα. Οι δοσολογίες της βασικής συνταγής παραμένουν ίδιες, σήμερα παίζουμε απλά με χρώματα και αρώματα :)

Για 150 γρ. Body Mist με άρωμα καλλυντικού, θα χρειαστείς:
1,5 γρ. φυσικό συντηρητικό
4,5 γρ. φυσικός διαλύτης (βάση για body mist)
1,5 γρ. άρωμα καλλυντικού (εγώ χρησιμοποίησα τύπου Dior J’ adore, Lolita Lempicka, Love Spell, La vie est belle, Secrets pink)
1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για 150 γρ. Body Mist με αιθέρια έλαια, θα χρειαστείς:
71 γρ. ανθόνερο ylang ylang
71 γρ. ανθόνερο γιασεμιού
1,5 γρ. φυσικό συντηρητικό
4,5 γρ. φυσικός διαλύτης (βάση για body mist)
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμί
8 σταγόνες αιθέριο ylang ylang
  • Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, φροντίζουμε να έχουμε αποστειρώσει εργαλεία, εξοπλισμό, συσκευασίες και πάγκο εργασίας.
  • Προσοχή με το άρωμα καλλυντικού: Τα αρώματα που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας, είναι αρώματα προορισμένα για παρασκευή καλλυντικών. Σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιήσεις την κολώνια σου για να φτιάξεις body mist. Για να διαλέξεις τέτοια αρώματα, θα αναζητήσεις καταστήματα πώλησης πρώτων υλών καλλυντικών.
  • Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το άρωμα καλλυντικού ή τα αιθέρια έλαια με τον φυσικό διαλύτη.
  • Σε άλλο σκεύος αναμειγνύουμε τα ανθόνερα με το συντηρητικό.
  • Χυτεύουμε σιγά σιγά τα ανθόνερα στο μείγμα με τον φυσικό διαλύτη, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το χρώμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Εδώ, θα ήθελα να πω, πως μπορείς να ρίξεις στο μείγμα σου μια πρέζα από ιριδίζοντα χρώματα mica- αναμειγνύονται με το χρώμα ζαχαροπλαστικής κι όταν ψεκαστείς, μένει στην επιδερμίδα, αφήνοντας μια νεραϊδίστικη όψη. 
  • Αφού ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους, μεταφέρουμε το body mist σε μπουκαλάκι spray 150 γραμμαρίων. Έτοιμο!
  • Ο φυσικός διαλύτης μας βοηθά να ενσωματώσουμε αρώματα και αιθέρια έλαια με ανθόνερα, ομοίως ενσωματώνει και φυτικά έλαια με σαπωνόμαζες. 
  • Από τα συγκεκριμένα body mists, αυτό που λάτρεψα είναι το J’ adore :)
Stella Crown©