Wednesday, July 20, 2016

DIY Natural After Sun Recovery Cream

Κρέμα αποκατάστασης επιδερμίδας μετά από έκθεση στον ήλιο
DIY Natural After Sun Recovery Cream
Το καλοκαίρι είναι για τα καλά εδώ και δεν θα κρύψω πως, απολαμβάνω να περνώ αρκετό χρόνο στη θάλασσα, μιας κι έχω το πλεονέκτημα να ζω σε παραθαλάσσιες περιοχές, είτε στην Ιταλία, είτε στην Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως είμαι όλη μέρα στον ήλιο, το αντίθετο θα έλεγα. Φροντίζω 11.00- 17.00 να μην εκτίθεμαι στην ηλιακή ακτινοβολία ενώ όσο βρίσκομαι στην παραλία, κάνω συχνές επαλείψεις με την αντιηλιακή μου κρέμα, κάθε μισή ώρα τουλάχιστον. 

Προχθές όμως, που αποφάσισα να πάω για πεζοπορία στο βουνό, θυμήθηκα πως ο ήλιος εκεί ψηλά είναι φυσικά πολύ δυνατότερος απ’ ότι όταν βρίσκομαι στην παραλία κι εκεί κατάλαβα πρακτικά, πως μια αντιηλιακή κρέμα δεν είναι αρκετή. 

Έφτιαξα λοιπόν, μια πλούσια, θρεπτική και αναπλαστική κρέμα για να αναζωογονήσει την επιδερμίδα μου μετά από έκθεση στον ήλιο κι εφαρμόζεται σε προσωπο και σώμα! Έχει δυνατή αντιγηραντική & αντιφλογιστική δράση, τονώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, διεισδύει & ενυδατώνει σε βάθος, θεραπεύει τυχόν ηλιακά εγκαύματα ενώ προετοιμάζει την επιδερμίδα μου για την επόμενη μέρα! Τί άλλο να ζητήσει κανείς?

α' φάση καλλυντικού: 
11 γρ. βούτυρο αλόης
11 γρ. έλαιο argan
9 γρ. έλαιο καλέντουλας
7 γρ. έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς (rose hip oil)
7 γρ. γαλακτωματοποιητής
3 γρ. cetyl alcohol

β' φάση καλλυντικού:
25 γρ. ροδόνερο Δαμασκού
25 γρ. ανθόνερο κίστου
20 γρ. τζελ αλόης
3 γρ. honeyquat

γ' φάση καλλυντικού:
6 γρ. έλαιο κάνναβης (hemp seed oil)
3 γρ. υαλουρονικό οξύ
1 γρ. ελιξήριο σαλιγκαριού
2 γρ. εκχύλισμα βαμβακιού
5 γρ. προβιταμίνη Β5 (d- panthenol)
1 γρ. βιταμίνη Ε
0,5 γρ. βιταμίνη Α
0,5 γρ. βιταμίνη F
1 γρ. φυσικό συντηρητικό

δ' φάση καλλυντικού:
24 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ελίχρυσου
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο πατσουλί
  • Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, φροντίζουμε να έχουμε αποστειρώσει εργαλεία, εξοπλισμό, συσκευασίες και επιφάνεια εργασίας.
  • Ακολουθούμε τις βασικές οδηγίες παρασκευής καλλυντικής κρέμας, οι οποίες βρίσκονται εδώ.
  • Το έλαιο κάνναβης, σκοπίμως προστίθεται στην γ’ φάση καλλυντικού, καθώς πρόκειται για ένα πάρα πολύ ευαίσθητο προϊόν. Έλαιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες με την ιδανική αναλογία 3:1 των ω6 και ω3 λιπαρών οξέων- αγαπάμε πολύ τις αντιγηραντικές και αναπλαστικές του ιδιότητες!
  • Το βούτυρο αλόης προέρχεται από την εκχύλιση των φύλλων της αλόης το οποίο και συνδυάζεται με λάδι καρύδας προκειμένου να αποκτήσει μορφή βούτυρου. Πρόκειται για μια πραγματική βόμβα θρεπτικών συστατικών με θεραπευτικές κι επουλωτικές ιδιότητες.
  • Το έλαιο argan οξυγονώνει τα κύτταρα και τους ιστούς της επιδερμίδας, ενώ είναι διάσημο για την αντιγηραντική και αναπλαστική του δράση.
  • Το έλαιο καλέντουλας παρουσιάζει αντιφλογιστικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές κι επουλωτικές ιδιότητες, καταπραΰνει το ταλαιπωρημένο δέρμα, επουλώνει κι ενυδατώνει σε βάθος.
  • Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι το ιδανικότερο συστατικό στην ανάπλαση της επιδερμίδας- αναδομεί τα κύτταρα, βελτιώνει την υφή του δέρματος, δρα επανορθωτικά και σχηματίζει προστατευτική μεμβράνη πάνω στην επιδερμίδα.
  • Η σετυλικη αλκοόλη (cetyl alcohol) είναι ένα προϊόν που δοκίμασα πρόσφατα κι έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Είναι μαλακτική ουσία φυτικής προέλευσης και βοηθάει στην γαλακτωματοποίηση, σταθεροποιώντας καλύτερα την κρέμα μας.
  • Το ροδόνερο Δαμασκού τονώνει, δροσίζει και ηρεμει την επιδερμίδα, παρουσιάζοντας ισχυρή συσφιγκτική και αντιγηραντική δράση.
  • Το ανθόνερο κίστου είναι ένα σουπερ αναπλαστικό ανθόνερο, καθαρίζει κι επουλώνει το δέρμα, προλαμβάνει τη γήρανση κι αναπλάθει τα κύτταρα της επιδερμίδας.
  • Το τζελ αλόης είναι μαλακτικό και καταπραϋντικό και προστέθηκε σε συνδυασμό με το βούτυρο αλόης για έξτρα επούλωση κι ενυδάτωση.
  • Το honeyquat είναι μαλακτικός παράγοντας και πρόκειται για υψηλής ποιότητας καθαρό, ρευστό μέλι. Διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα και ενυδατώνει εξαιρετικά. Υδατοδιάλυτο προϊόν.
  • Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιώ είναι φυτικής προέλευσης και θεωρείται από τα καλύτερα ενεργά συστατικά ενυδάτωσης, δίνοντας ελαστικότητα και σφριγηλότητα στο δέρμα ενώ το ελιξήριο σαλιγκαριού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, επουλώνει και αναδομεί. Αγαπώ πολύ να συνδυάζω αυτά τα 2 προϊόντα μεταξύ τους :)
  • Το εκχύλισμα βαμβακιού διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας προστατεύοντάς τη από αφυδάτωση.
  • Η προβιταμίνη Β5 συνθέτει ενδοκυττάριες πρωτεΐνες, πολλαπλασιάζει τα κύτταρα, δρα επουλωτικά και διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας, η βιταμίνη Ε λειτουργεί αντιοξειδωτικά και ενυδατώνει σε βάθος, η βιταμίνη Α αναπλάθει και θρέφει σε βάθος, ενώ η βιταμίνη F καταπραΰνει το ξηρό κι αφυδατωμένο δέρμα.
  • Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει αντισηπτική, αντιβακτηριακή και κυρίως επουλωτική δράση, το αιθέριο έλαιο ελίχρυσου είναι επίσης επουλωτικό και αντιμολυσματικό, το αιθέριο έλαιο χαμομηλιού είναι αντιφλογιστικό και καταπραΰντικό ενώ το αιθέριο έλαιο πατσουλί είναι αντιμυκητιασικό.
  • Η κρέμα αυτή εφαρμόζεται ως ενυδατική κρέμα προσώπου- σώματος  μετά από έκθεση στον ήλιο και ως αντιγηραντική κρέμα νυκτός για το πρόσωπο.
Stella Crown©
Κράτα τοΚράτα τοΚράτα τοΚράτα το
Κράτα τοΚράτα το
Κράτα τοΚράτα το
Κράτα τοΚράτα το
Κράτα τοΚράτα τοΚράτα τοΚράτα το