Wednesday, May 25, 2016

DIY Natural Lip Scrubs

DIY Natural Lip Scrub
Το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου το οποίο αφυδατώνεται άμεσα κυρίως από τις καιρικές συνθήκες, είναι τα χείλη μας. Είτε η θερμοκρασία είναι χαμηλή, είτε υψηλή, τα χείλη αντιδρούν άμεσα με αποτέλεσμα το γνωστό, σε όλους μας, ξεφλούδισμα. Αυτό σημαίνει πως χρειάζονται περισσότερη περιποίηση και ενυδάτωση ώστε να καταφέρουμε να έχουμε χείλη… για φίλημα! Η απολέπιση, παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την περιοχή, προκειμένου να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Έφτιαξα χθες μερικά lip scrubs με πανεύκολα υλικά, γρήγορη διαδικασία και εννοείται πως ήθελα να σας τα δείξω :)

Υλικά:
15 γρ. ζάχαρη
15 γρ. αλάτι
10 γρ. αγουρέλαιο (early harvest extra virgin oil)
1 γρ. μέλι
0,5 γρ. βιταμίνη Ε
4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ή άρωμα τροφίμου (δικής σας επιλογής)
1- 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος, ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και είναι έτοιμο.
  • Απλώνουμε το scrub στα χείλη και κάνουμε απαλές κινήσεις μασάζ. Απομακρύνουμε το scrub με σκέτο νερό και απλώνουμε στα χείλη μας lip balm έτσι ώστε να θωρακίσουμε την ενυδάτωση και την απαλότητα.
  • Η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ το αλάτι αποτοξινώνει την ευαίσθητη επιδερμίδα.
  • Το αγουρέλαιο (early harvest extra virgin oil) προσφέρει βιταμίνες, προβιταμίνες, μέταλλα και πολυφαινόλες, προστατεύει τα υγιή κύτταρα της επιδερμίδας και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Ωστόσο, μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο φυτικό έλαιο της επιλογής σας, αν και για μένα κανένα άλλο έλαιο δεν είναι τόσο θρεπτικό όσο το αγουρέλαιο ή το έλαιόλαδο.
  • Το μέλι ενυδατώνει και προστατεύει, είναι θρεπτικό και θεραπευτικό, καθαρίζει σε βάθος και διατηρεί την περιοχή των χειλιών φρέσκια κι ανανεωμένη.
  • Στα δικά μου lip scrubs χρησιμοποίησα αιθέρια έλαια όπως μαστίχα, τριαντάφυλλο, περγαμόντο ενώ από αρώματα τροφίμου επέλεξα σοκολάτα, εξωτικά φρούτα και τσιχλόφουσκα.
  • Εμπρός λοιπόν για χείλη ζωντανά, σαρκώδη και σέξυ!
Stella Crown©